De Levensboom

De Levensboom komt voor in alle religieuze tradities. Boven de voordeur van een oude Brabantse boerderij als de onze is de levensboom aangebracht als symbool van groeikracht en vruchtbaarheid.  Iedereen die, letterlijk of figuurlijk, bij ons binnenkomt, mag meedelen in de kwaliteiten van de levensboom:

  • verbinden van hemel en aarde
  • verdiepen van bronnen van het eigen bestaan
  • vruchtbaar zijn in dagelijks leven en werken
  • lucht geven aan de wereld om ons heen

Spiritualiteit

Wij voelen ons thuis bij een geaarde spiritualiteit, dichtbij het dagelijks leven en werken van mensen. Deze spiritualiteit brengt ons in contact met onze innerlijke bronnen en toont ons een weg naar oplettendheid; ze reinigt onze emoties en geeft een weg aan naar innerlijke vrijheid; ze staat op de grond en zoekt verbinding met wat we ‘hemel’ noemen. Ze wil ieder horen en niemand uitsluiten. Wij zijn ervan overtuigd dat aan deze spiritualiteit grote behoefte is.

Mirjam Dirkx

In de loop van de jaren heb ik me gespecialiseerd in meditatie  en geestelijke begeleiding. De leergang Begeleiding  van Christelijke Meditatie is mijn belangrijkste werk. Daarnaast geef ik cursussen, bezinningsdagen en workshops en begeleid ik mensen bij hun persoonlijke vragen.

“Dit is wat ons gegeven is: déze wereld en déze tijd. Dit is de ruimte waarin we mogen leven en waarin we de vraag naar het spirituele in ons leven stellen. Dat vraagt om een dieper horen en een scherper zien. Want in het gewone alledaagse leven laat zich het Buiten-gewone kennen”.

Jos van Genugten

Leiderschap is – net als spiritualiteit- een thema dat mijn hele leven al mee gaat. Werk en studie hebben mij gebracht tot waar ik nu ben: in staat mijn kennis en ervaringen over te dragen aan een jongere generatie. In de leergang die ik bij Anselm Grün gevolgd heb, kwamen spiritualiteit en leiderschap samen. Deze leergang hebben we verder ontwikkeld en toegesneden naar de Nederlandse situatie.

“Mijn werk wil ik geslaagd noemen als iemand een talent, een inzicht of een kwaliteit van zichzelf ontdekt waarvan hij/zij nog niet eerder bewust was”

Laatste nieuws

Tentoonstelling 'Vertel me wie je bent' gaat op reis

Leergang Spiritualiteit en Leiderschap is voor het laatst gestart.

Luisterbankje bij de Hasseltse Kapel in Tilburg 22,23 en 24 mei 2024

Woensdag 26 juni maandelijkse meditatie in Priorij Sint-Catharinadal.

De Leergang Christelijke Spiritualiteit en meditatie start in nieuwe vorm op 16 september 2024. Nadere informatie

Driedaagse Kracht van Vrouwen 27-29 september 2024 in Priorij Sint-Catharinadal

Voor zorgmedewerkers zijn er training Compassie in de Zorg

Beschikbaar

Presentatie voor leidinggevenden over preventie van burn-out en daarmee samenhangend een in company traject "Onder druk uit!" voor medewerkers. Nadere informatie

Het Benedictus-spel

Ontdek meer...

Privacystatement AVG

De Levensboom gaat transparant en integer met uw gegevens om. Lees meer

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken

Mahatma Gandhi

Een goed leider maakt zichzelf tot instrument

K. Zwart

Als de woorden die je spreekt niet mooier zijn dan de stilte, kun je beter zwijgen

Augustinus