Geestelijke begeleiding

Het viel me op tijdens vakanties in de bergen dat wandelaars elkaar in de korte ontmoetingen onderweg vaak dezelfde vragen stellen: ‘Waar kom je vandaan?’, ‘Waar ga je naar toe?’ en ‘Wat doe je hier?’. Het zijn blijkbaar vragen die uitnodigen tot een gesprek, dat soms gewoontjes en soms verrassend kan blijken. In de vrije ruimte, die een vakantie toch is, wordt me soms een inkijkje in iemands leven gegund en deel ik zelf ook onverwacht van waar mijn hart vol van is.

Voor mij heeft geestelijke begeleiding met deze vrije ruimte te maken. Het is een ruimte die ontmoeting mogelijk maakt. Ontmoeting met elkaar als gesprekspartners, maar ook ontmoeting met elkaars bron van inspiratie en levenskracht en met verhalen van hoop en vertrouwen. En ook klinken in een gesprek van geestelijke begeleiding de vragen: ‘Wat doe je hier?’, ‘Waar kom je vandaan?’ en ‘Waar ga je naartoe?’.

De antwoorden kunnen op verschillende momenten in jouw leven anders klinken. Soms heb je tijd en ruimte nodig om nieuwe antwoorden te zoeken, omdat de oude niet meer kloppen. Soms is er een verlangen in jou, dat kruipt waar het niet gaan kan en dat bedelt om gehoord en verwoord te worden.

Als geestelijk begeleider loop ik een tijdje met je mee. Door het stellen van vragen en het helpen verkennen van mogelijkheden ondersteun ik je in jouw unieke proces: jouw weg naar binnen, naar Wie of Wat de kern of bron van jouw leven is, en jouw weg naar buiten, naar wat dit betekent voor je levensweg.

Agenda Zingeving

Meditatieve Wijngaardwandeling op zondag 24 september in de wijngaard van Sint-Catharinadal

Elke derde woensdag van de maand meditatie in Priorij Sint-Catharinadal

Tentoonstelling 'Vertel me wie je bent' gaat op reis.

Leergang Christelijke Spiritualiteit en meditatie is uitgesteld naar 2024. Nadere informatie

Voor zorgmedewerkers zijn er training Compassie in de Zorg

Er is iets wezenlijks in mij veranderd.
Vorig jaar was ik moedeloos, nu leef ik met verlangen naar God.
Het is inderdaad zo: God zoekt mensen; hij laat je niet los.

Marina Sonneveldtrainer en theologiestudent

God wil in mij wonen, wil in mij een ‘heim’ maken.
Gewijde stilte te midden van het rumoer van mijn leven

Marion La Roisupervisor en docent

In meditatie wordt de bron in mij aangeraakt en neem die mee de dag in

Lucy de Kleingeestelijk verzorger